کربنات کلسیم در کشاورزی
کربنات کلسیم در کشاورزی
2019-11-29
پرکلرین, کلسیم هیپوکلریت, Calcium hypochlorite,
پرکلرین
2020-01-22

پارافین

1 ستاره2 ستاره3 ستاره4 ستاره5 ستاره (3 رای, میانگین: 5,00 از 5)
Loading...
پارافین, پارافین جامد, Paraffin wax

پارافین

پارافین چیست و از کجا بخریم

پارافین Paraffin از مواد نقتی و پتروشیمی و جزئی از خانواده آلکان ها با فرمول شیمیایی CnH2n+2 که از مشتقات نفت استحصال می شود و می توان از فروشنده های محصولات شیمیایی در شهر های مختلف خریداری نمود. این محصول به اسامی و اشکال زیر در بازار مصرف وجود دارد:

– پارافین مایع

– پارافین جامد

– پارافین ژله ای

– پارفین کلره

– پارافین کریستالی

 

پارافین از چه عناصری تشکیل شده است

در پالایشگاه های نفت این ماده تولید و بصورت ژله (که اسلک وکس نام دارد) از پالایشگاه به کارخانجات و شرکت های مختلف جهت روغن گیری و هماهنگ کردن آنالیز طبق نظر خریداران و سپس بسته بندی آن انتقال پیدا می کند. در این مرحله پارافین دارای کیفیت پایینی بوده و فوتس اویل foots oil نامیده می شود. از این رو آنالیز مد نظر خریدار تعیین کننده قیمت نهایی محصول خواهد بود.

مشخصات پارافین جامد یا ژله ای شمع سازی

برای تولید شمع تزیینی و یا وارمر ژله ای یا جامد این ماده استفاده می شود. مناسب ترین ماده برای تولید آن ، پارافین تصفیه شده جامد با روغن کمتر از نیم درصد ، سفید و رنگبری شده است که در تولید شمع وارمر خارجی و نه ایرانی از آن استفاده می گردد. ماده اولیه جامد مورد استفاده در شمع سازی باید کیفیت مناسب و مرغوبیت بالایی داشته و بدون اشک ، بی بو ، بدون دود ، و بسیار آرام بسوزد. همچنین حرارت بالایی ایجاد کند و شعله ثابتی داشته و جرقه نزند. تمامی این موارد نشان دهنده مرغوبیت ماده اولیه ای است که کارخانجات تولید شمع از آن برای تولید محصولات خود استفاده نموده اند.

در ضمن برای تولید شمع های تزئینی از پارافین ژله ای بهره می برند. مواد رنگی و تزیینی مانند سنگ رنگی ، عروسک و گل مصنوعی هم گاهی با این نوع از paraffin مخلوط شده و در نهایت شمع های تزئینی بسیار زیبایی تولید می گردد.

متاسفانه در ایران برخی از تولید کنندگان شمع به جای اینکه از پارافین جامد مرغوب با روغن کمتر از نیم درصد سفید و رنگبری شده استفاده کنند ، از انواع نامرغوب با روغن بسیار زیاد یا در برخی موارد از سایر مشتقات نفتی جایگزین که سریع می سوزند ، نور خوبی ندارند و اشک فراوانی تولید می کنند برای ساخت انواع شمع بهره می برند. این نوع از شمع ها دودی سمی و سرطان زا تولید می کنند که برای سلامت انسان زیان آور است بنابراین توصیه می شود تا حد ممکن از خرید شمع های بی کیفیت خودداری نمایید.

خصوصیات شمع زینتی و وارمر

پارافین نوعی هیدروکربن ساده قلمداد می شود که در مجاورت با آتش توان تولید حرارت و قابلیت سوختن آرام و طولانی مدت را دار. در کشور های فقیر از آن به عنوان سوخت در منازل بهره برده می شود. باید توجه داشت چیزی که در این ماده موجب حرارات می شود روغن آن است که اصطلاحا بنام فوتس اویل معروف شده است. این روغن در واقع وقتی از اسلک واکس پالایشگاهی جدا می شود به کشورهایی همانند افغانستان ، پاکستان ، هند به عنوان جایگزین بنزین صادر می گردد. پارافین جامد در صورتی که بیش از نیم درصد فوتس اویل داشته باشد برای انسان سمیت پیدا می کند.

پارافین جامد که در عمل در بازار به صورت کم خرید و فروش می شود و یا برخی شمع های ایرانی ارزان قیمت معمولا بین ۳ تا ۵ درصد روغن دارند. در نتیجه شمع و پارافین های موجود در بازار ایران که بعضی از خرده فروشان عرضه می کنند سریع می سوزند ، دوام کمی دارند و اشک فراوان و دود سیاه و سمی و سرطان زا از مولفه های آنها محسوب می شود که نشان دهنده وجود مقادیر زیاد روغن زینتی و یا وارمر و یا استفاده از سایر مشتقات نفتی سرطان زا در این شمع ها است.

 

فوتس اویل چیست

foots oil روغن باقی مانده و پسماند پارافین می باشد که به عنوان پارافین بی کیفیت هم شناخته می شود و حاوی ناخالصی های مختلف است. این ماده مصارف گوناگونی همانند تولید کبریت ، چرب کردن انواع مصنوعات از جمله محصولات چرمی و جایگزینی خوب برای سوخت های فسیلی است.

اسلک وکس چیست

اسلک واکس ترکیبی از چربی و روغن بی کیفیت نفتی می باشد که در واقع شامل حالت بی کیفیت paraffin محسوب می شود. این ترکیب از مواد پتروشیمی بدست می آید که بخش اعظم آن روغن و چربی فوتس اویل است و ماده اولیه برای تولید پارافین با کیفیت می باشد.

پارافین مایع

ترکیبی نفتی است که به صورت مایع بوده و مصارف گوناگونی دارد و بی رنگ ، بی بو و غلیظ تر از آب است. این محصول به سه دسته تقسیم می شود:

– صنعتی

– بهداشتی

– خوراکی یا داروئی

قیمت پارافین

قیمت خرید و فروش توسط کارخانه و با توجه به مشخصات فنی که خریداران اعلام می کند تعیین می شود. این کار خود مستلزم آن است که تولید کننده دقیقا موارد مصرف ، مشخصات فنی و آنالیزی که خریدار مد نظر دارد را بداند تا هزینه ساخت را بتواند به درستی محاسبه کند. هر کدام از محصولاتی مانند پارافین مایع ، پارافین جامد ، پارافین خوراکی ، صنعتی اسلک واکس ، فوتس اویل ، نوع شفاف یا کدر ، سفید یا زرد ، نوع بسته بندی ( که معمولا در بشکه های ۵۵ و ۱۷۵ کیلوگرمی می باشد) ، همگی بر تعیین قیمت این محصول ماثر هستند.

کاربرد

نخست اینکه باید بدانیم برای مصارف مختلف چه نوع پارافینی باید استفاده کنیم. این محصول کاربرد ها و موارد مصرف فراوانی دارد که به معرفی آنها می پردازیم.

– برای تولید انواع شمع و وارمر

– استفاده در محصولات خوراکی و افزودنی های مجاز برای کیک ، شکلات و میوه

– تولید لوازم آرایشی و بهداشتی ، کرم های نرم کننده و مرطوب کننده ها و محصولات مرتبط با مو

– برای چرب کردن کاغذ های بسته بندی شکلات ، تولید کاغذ تافی و تولید کاغذ های روغنی

 – مصارف درمانی مانند پارافین تراپی (پارافین درمانی) که باید فقط از حالت خالص با روغن زیر نیم درصد سفید رنگبری شده استفاده شود زیرا استفاده از سایر آن می توانند خطرناک باشد.

– همچنین در صنایع مرتبط با لاستیک ، پلاستیک ، کبریت سازی ، باطری سازی ، تولید کابل برق ، تولید سموم دفع آفات نباتی ، رنگ و پوشش و رزین ، چسب و سلانت کاربرد دارد.

– پارافین در صنایع تولید پارچه ، پولیش و واکس کفش ، انواع براق کننده خودرو ، مداد شمعی ، پاستیل روغنی ، پاتولوژی ، تولید وازلین و جوهر چاپگر های حرارتی استفاده می شود.

– کارخانجات بسته بندی ، کارخانجات ریخته گری – کارخانه های تولید سیمان ، صنایع چرم و پوست ، صنایع چوب و پارکت این ماده را مصرف می نمایند.

– از مصارف خانگی پارافین می توان به عنوان نرم و روان کننده لولای درب منازل ، روان کننده مقطع و کف کشوی کمد ، روان کردن زیپ لباس ، آغشته کردن پاروی برف روبی ، آغشته کردن تخته گوشت خرد کنی ، لیوان و ظروف یکبار مصرف ، براق کننده سیب یا سایر میوه جات و حبوبات بسته بندی شده ، از بین برنده ترک های کف پا و پوست بدن اشاره نمود. ولی چربی حیوانایی همانند دنبه گوسفند به مراتب از هر نرم کننده پوست شیمیایی بهتر عمل می کند.

– پارافین برای تغذیه در دامداری ها برای خوراک چهاپایان و رفع مشکلات گوارشی دام و افزایش غلظت لبنیات استفاده می شود. همانطور که برای بهبود عملکرد گوارشی حیوانات به جیره غذایی آنها جوش شیرین افزوده می کنند.

– پارافین جامد رنگبری شده و روغن گیری شده به حدی مرغوبیت دارد که از آن در تولید مواد غذایی و لوازم آرایشی هم استفاده می شود. برای مثال کاغذ هایی که در آن شکلات و تافی ها پیچیده می شود را به این پارافین آغشته می کنند ولی متاسفانه برخی تولید کنندگان ایرانی از پارافین نامرغوب و غیر خوراکی یا گلیسیرین استفاده می نمایند که ارزان تر اما سمی هستند و برای سلامتی انسان به شدت مضر می باشند.

نکات ایمنی

حتی الامکان نباید پارافین تصفیه نشده با اعضای بدن انسان در تماس باشد. در صورت تماس با پوست ، چشم و سایر نقاط بدن می باید بلافاصله با آب و در صورت امکان شوینده های مختلف پاکسازی انجام پذیرد. در صورت بلعیدن بلافاصله مقادیر فراوانی آب نوشیده و در اسرع وقت به نزدیکترین مرکز درمانی مراجعه نمایید.

شرایط نگهداری

ترجیحا در محیط خشک ، خنک ، تاریک و به دور از مواد آتش زا و دور از دسترس کودکان نگهداری شود.

آموزش پارافین تراپی

کارایی و مزیت پارافین درمانی به عنوان یک درمان موضعی برای کاهش درد در برخی از بیماری های عضلانی و مفصلی و همچنین جوانسازی پوست به اثبات رسیده و در نرمی پوست هم کاربرد دارد. این روش درمانی به دلیل ظرفیت بالای حفظ حرارت در پارافین انجام می شود. نکته مهم در مورد paraffin treatment استفاده از پارافین جامد بهداشتی با روغن زیر نیم درصد و سفید رنگ می باشد تا برای مصرف کننده خطری نداشته باشد. همچین از دستگاه مخصوص استفاده شود تا باعث سوختگی پوست نگردد.

این درمان به دو روش دستی یا با دستگاه مخصوص قابل انجام است. در روش دستی ابتدا قالب پارافینی را در ظروف فلزی قرار داده و با حرارت دادن ظرف ، آن را ذوب کرده آنگاه پا یا دست را تا مچ داخل قابلمه فرو می بریم. پس از چند ثانیه بیرون آورده و کمی صبر می کنیم تا سرد شده و دوباره در  داخل مایع فرو می بریم. این کار را چندین بار انجام می دهیم تا لایه ای ضخیم از پارافین روی پوست را فرا بگیرد. سپس دست یا پا را داخل پوشش پلاستیکی قرار داده آنگاه داخل پوشش پارچه ای قرار می دهیم. پس از مدتی دست را از این دو پوشش خارج کرده و  تکه های paraffin را از روی پوست جدا می کنیم.

برای سایر نقاط بدن که نمی توان در داخل ظرف قرار داد مانند پارافین تراپی صورت ، از یک قلمو برای آغشته کردن پوست استفاده می شود. بعد از آغشته کردن پوست با قلمو ، مدتی صبر می کنیم و آنگاه باقی مانده ها را از پوست جدا می کنیم.

در روش استفاده از دستگاه پارافین تراپی ، ابتدا قالب های پارافینی را در داخل دستگاه قرار داده و منتظر می شویم کاملا ذوب شوند. اکثر این دستگاه ها دارای قابلیت اتوماتیک تنظیم حرارت هستند. سپس دست یا پا را در داخل دستگاه قرار داده و بقیه مراحل دقیقا همانند روش دستی و غیر دستگاهی انجام می پذیرد.

درمان با این ماده به طور کلی برای پوست های خشک یا پوست ترک خورده بسیار تاثیر گذار تر خواهد یود. این کار را می توان برای انواع پوست ها انجام داد ولی درصد تاثیر آن متفاوت است. اما چنانچه قبل از فرآیند پارافین درمانی صورت ، دست ، مچ پا ، آرنج ، قوزک پا و زانو فرآیند پاکسازی کامل صورت پذیرد و در کنار آن و قبل از آغاز فرآیند سعی شود تا منافذ پوست باز و چرک و عفونت و چربی از سطح و زیر پوست بوسیله بنتونیت آرایشی یا خاک رس گرفته شود ، عمل درمان بیشترین تاثیر را خواه داشت.

 

فروش پارافین

فروش این محصول در شهرهای مختلف کشور همانند اصفهان ، قم ، قزوین ، تهران ، فلاورجان ، تبریز ، اشتهارد و … انجام می شود. صنایع سپهر و پارافین سازی شیمی نیکان تولید در شهرهای مختلف کشور اقدام فروش به صورت خرده فروشی و یا عرضه عمده این محصول می نماییم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *