سولفات آهن
سولفات آهن در بهبود کیفیت گندم
2024-01-11
بنتونیت, بنتونیت حفاری, گل بنتونیت,
بنتونیت در ساختمان سازی و شهرسازی
2024-01-18

آب آهک

1 ستاره2 ستاره3 ستاره4 ستاره5 ستاره (6 رای, میانگین: 4,50 از 5)
Loading...
آهک, آب آهک, شیر آهک,

hydrated lime

آب آهک چیست

آب آهک یا شیر آهک همانگونه از نام آن مشخص است ، از ترکیب آب و آهک بدست می آید. ولی این مسئله به همین سادگی نیست. مسائل مختلفی در ارتباط با آب آهک مطرح می باشد از جمله اینکه :

– آب آهک چگونه تهیه می شود

– برای تهیه آب آهک از چه نوع آهکی باید استفاده نمود

– آب اهک اسیدی است یا باز

– آب اهک چه کاربرد هایی دارد

برای تهیه آب آهک از ترکیب آب با آهک هیدراته استفاده می شود. آهک هیدراته با فرمول شیمیایی هیدروکسید کلسیم ، خود از ترکیب آب با آهک زنده با فرمول اکسید کلسیم بدست می آید. شیره آهک از نظر فرمول ساختار همان هیدروکسید کلسیم آبدار است ولی پی اچ پایین تر و قلیاییت ضعیف تری نسبت به آهک هیدراته دارد. وجود یون هیدروکسید در شیر آهک سبب می شود تا این ماده خاصیت قلیایی داشته باشد.

آهک, آب آهک, شیر آهک,

کاربرد آب آهک چیست

شیر آهک هم در موارد صنعتی و هم غیر صنعتی مصرف می شود. ترکیب آب و آهک در کنار دیگر مصالح ساختمانی مانند سیمان و پودر سنگ و شن و ماسه بعنوان ملات برای ساخت و ساز کاربرد دارد. گاهی اوقات برای ترمیم آسفالت و یا جاده ها از آب آهک استفاده می شود زیرا این ماده به درون شکاف ها نفوذ کرده و ریزترین ذرات را نیز احاطه می کند. در نتیجه بعد از خشک شدن ، بسیار محکم می شود. از این مایع آهکی در صنعت تصفیه آب برای اسید زدایی و کنترل پی اچ آب آشامیدنی و یا فاضلاب کارخانجات استفاده می کنند. در کشاورزی نیز به عنوان یک ماده قارچ کش بر روی برگ و ساقه گیاهان اسپری می شود.

امکان تهیه آب اهک با غلظت بین ۵ درصد تا ۳۰ درصد وجود دارد. اگر غلظت آن از ۵% کمتر شود ، عملکرد خاصی نخواهد داشت و اگر بیش از ۳۰% شود دیگر جابجایی آن با استفاده از پمپ های موجود امکان پذیر نیست. برخی از کاربرد های شیر آهک عبارتند از:

– تنظیم اسیدیته

– تثبیت لجن

– ته نشین سازی فلز

– سختی گیری آب

– کنترل بوی بد

آهک, آب آهک, شیر آهک,

آب آهک خوراکی

از آب آهک برای مربا و برخی مواد خوراکی نیز استفاده می شود. این مایع نقش چشمگیری در شفاف شدن مربا و خوراکی ها بعد از پخت دارد و در زیبایی و ترد شدن آن نیز ماثر است. البته نکته مهم این است که برای تهیه آب آهکی مصرفی در خوراکی ها ، پس از ترکیب کردن آب و آهک باید چند ساعت فرصت دهید تا آهک به خوبی ته نشین شده و آب روی آن کاملا شفاف و زلال شود زیرا غلظت بالای آهک برای بدن انسان زیان آور است. در این صورت یک آب شفاف و سالم ولی با ویژگی های مورد انتظار آهک بدست می آید.

دسته بندی :

1 دیدگاه

  1. حسین گفت:

    متشکرم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *