آهک مرغداری چیست و چه کاربردی در پرورش طیور دارد

سولفات آهن, توليد سولفات آهن, سولفات آهن 2,
تولید سولفات آهن از پسماند کارخانه ذوب آهن
2023-12-14
معدن بنتونیت, معادن بنتونیت, فروش بنتونیت, بنتونیت,
معدن بنتونیت نیکان تولید
2023-12-21

آهک مرغداری چیست و چه کاربردی در پرورش طیور دارد

1 ستاره2 ستاره3 ستاره4 ستاره5 ستاره (4 رای, میانگین: 3,75 از 5)
Loading...
آهک مرغداری, آهک در مرغداری, آهک طیور, آهک ضدعفونی,

آهک مرغداری

کاربرد آهک در مرغداری

امروزه در ضدعفونی مرغداری ها و مراکز پرورش طیور ، در بسیاری از موارد ،  آهک جایگزین مواد شیمیایی شده است. زیرا آهک علاوه بر قیمت بسیار ارزان نسبت به شوینده های شیمیایی همچنین فاقد بسیاری از خطرات این مواد برای مرغ و پرندگان می باشد. انواع آهک مورد مصرف در مرغداری شامل آهک هیدراته (هیدروکسید کلسیم) و آهک زنده (اکسید کلسیم) است.

آهک به دلیل دارا بودن پی اچ بالا قادر به از بین بردن سلول های زنده است. در نتیجه می تواند بسیاری از باکتری ها و قارچ های مولد بیماری در مرغداری ها را از بین ببرد. از آهک به دو صورت در ضدعفونی مرغداری استفاده شود. روش اول این است که آهک هیدراته را با آب ترکیب کرده و در حوضچه ورودی مرغداری می ریزند تا هر شخصی که قصد ورود به محل را دارد ، عاری از هر گونه عامل بیماری زای خارجی شود.

روش دوم مصرف آهک در مرغداری همچون دیگر مواد شیمیایی است. به این صورت که محلولی از آب و آهک تهیه نموده و توسط آن ، دیوار ها و کف سالن پرورش جوجه ها را شستشو می دهند. آهک در کنترل و نابودی بسیاری از عوامل بیماری زای صنعت پرورش طیور همچون آنفولانزای مرغی ، بیماری نیوکاسل و اورنیتوزیس ماثر و کارامد است.

آهک مرغداری

 

آهک از نظر شیمیایی یک ماده ای قلیایی بوده و در صورت مصرف آن در مرغداری ، پی اچی برابر با ۱۲ را ایجاد می کند. این پی اچ می تواند غشاء سلولی عوامل بیماری زا را نابود کرده و محیط را پاکسازی نماید. همچنین آهک از طریق ایجاد تغییر در سطح آمونیاک ، میزان نیتروژن کف سالن را کم می کند. این عوامل سبب پاک سازی محیط از وجود باکتری ها و قارچ های بیماری زا خواهد شد.

البته هشدار هایی نیز در زمینه مصرف آهک در مرغداری ها وجود دارد که باید توجه زیادی به آن نمود. اولا باید دانست همان گونه که آهک سبب نابودی سلول های بیماری زا می شود ، بر بافت های زنده پرندگان نیز تاثیر مشابهی داشته و می تواند برای آنها خطرناک بوده و باعث سوختگی پوست و پر طیور شود بنابراین باید ضدعفونی بوسیله آهک را در زمانی انجام داد که گله در سالن حضور نداشته باشد. اصولا ضدعفونی سالن های مرغداری در پایان دوره و پیش از جوجه ریزی دوره بعد انجام می شود.

از طرفی کود مرغی یکی از بهترین کود های کشاورزی بوده و آهک ماده ای زیان آور در کشاورزی می باشد. بنابراین باید بقایای آهک را از کود مرغی زدود. وجود آهک سبب کاهش خطرناک سطح نیتروژن و فسفر بعنوان مهمترین عناصر مورد نیاز گیاهان می شود. وجود آهک در خاک زمین های کشاورزی موجب سوختن گیاهان شده و صدمات شدیدی به حاصلخیزی گیاهان خواهد زد.

آهک مصرفی در ضدعفونی مرغداری از نوع آهک هیدراته است که ظاهری پودری داشته و در صورت ترکیب با آب ، شیره ای سفید رنگ به نام آب آهک تولید می کند. اما در عین حال می توان از آهک زنده ، چه به صورت کلوخه و چه به صورت پودری هم استفاده نمود زیرا ترکیب آهک زنده با آب نیز منتج به تولید آهک هیدراته خواهد شد.

دسته بندی :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *