طرز تهیه و عمل آوری ملات شفته آهک

پودر سنگ
2024-10-23
سود مایع
2024-10-30

طرز تهیه و عمل آوری ملات شفته آهک

1 ستاره2 ستاره3 ستاره4 ستاره5 ستاره (5 رای, میانگین: 5,00 از 5)
Loading...
ملات شفته آهک, ملات آهکی, شفته کاری, اختلاط شفته آهک

Preparation of lime concrete

ملات شفته کاری یا شفته آهک چیست ؟

شفته آهک نوعی دوغاب آهکی به منظور ترکیب با عناصر موجود در خاک همچون سیلیس و اکسید آلومینیوم برای ایجاد سفتی در خاک می باشد. آهک در صورت ترکیب با آب ، یکی از چسبنده ترین مواد معدنی به شمار می رود بنابراین هرچه میزان آهک در مورد استفاده در دوغاب بیشتر باشد ، شفته آهک به دست آمده ، زودگیر تر و با تاب فشاری بیشتری خواهد بود. تهیه شفته آهک به منظور زیر سازی برخی بنا ها ، عایق سازی استخر ، مستحکم نمودن بستر و … صورت می گیرد.

برای تهیه شفته آهک می تواند از آهک زنده (اکسید کلسیم) و یا آهک هیدراته (هیدروکسید کلسیم) استفاده نمود. بهترین خاک جهت شفته کاری ، خاک های رسی است زیرا در ترکیب با آهک ، تشکیل سیلیکات کلسیم می دهد البته هر چه خاک نرم تری و رسی تر باشد ، برای تهیه شفته آهک باید از آهک بیشتری استفاده نمود. همچنین عوامل دیگری نظیر میزان شوری خاک ، شرایط آب و هوایی منطقه ، رطوبت محیط در تهیه آهک شفکته کاری ماثر است. ریزدانه یا درشت دانه بودن خاک محل هم در غلظت دوغاب شفته آهک باید لحاظ شود.

ملات شفته آهک, شفته آهک, عمل آوری شفته آهک

malat shefte ahak

روش تهیه شفته آهک

مراحل و طرز تهیه ملات شفته آهک به این صورت می باشد:

  • برای تهیه شفته آهک باید بخوبی آهک را سرند کرده تا یک دست شود.
  • آهک مورد استفاده را با میزان کافی آب مخلوط نمایید (چنانچه از ماشین مخلوط کن یا بتن ساز استفاده شود بهتر است)
  • دوغاب شفته آهک را در محیط و در نزدیکی فنداسیون تهیه کنید تا نیازی به انتقال نداشته باشد.
  • سیمان و بتن را پس از عمل آوری کامل شفته آهک به دوغاب اضافه کنید در غیر این صورت ، آب آن کاملا جذب آهک می شود و بتن پوک می گردد.
  • بارگذاری بر روی شفته آهک نباید پیش از خشک شدن شفته آهک و رسیدن به استاندارد فشاری ۱٫۵ کیلوگرم بر سانتیمتر مربع انجام شود.
  • دقت کنید هر چه میزان خاک رس زمین بیشتر باشد باید از مقدار بیشتری آهک در تهیه دوغاب آهک شفته کاری استفاده نمود.
دسته بندی :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *